Krúpy s kyslou kapustou a kapsičkou plnenou tempehom a zeleninou

Ázijská kuchyňa v kombinácii s kyslou kapustou a krúpami? Skúste to, pre niekoho nespojiteľné, pre nás chutné, pestré, zdravé, voňavé a chrumkavé. :)


Potrebujeme:
Krúpy s kyslou kapustou: hrnček kyslej kapusty, hrnček krúpou, 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, olej, soľ, čierne korenie, mletá červená paprika, ½ údeného tofu, 3 lyžice lahôdkového droždia

Taštičky s tempehom a zeleninou: 6 ryžových papierov, 1 väčšia mrkva, 6 listov čínskej kapusty, ½ tempehu, olej,  čierne korenie, sójová omáčka

Postup:
Cibuľu očistíme, pokrájame na kocky a dáme restovať na panvicu s olejom. Krúpy prepláchneme a prisypeme k osmaženej cibuli. Zľahka restujeme a miešame. Okoreníme, posolíme a pridáme mletú červenú papriku. Chvíľku miešame a podlejeme asi dvomi decilitrami vody. Ku krúpom pridáme hrnček premytej kyslej kapusty a všetko spolu domäkka udusíme. Priebežne miešame a podlievame vodou. Keď je kapustové krúpoto uvarené domäkka, dáme ho do olejom vymastenej zapekacej formy, posypeme nastrúhaným údeným tofu a lahôdkovým droždím. Formu vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a zapečieme ho. Medzitým si na tenké pásiky nakrájame zeleninu a tempeh. Zeleninu zľahka osmažíme na troške oleja tak, aby bola jemne chrumkavá. Ryžový papier navlhčíme na niekoľko sekúnd do vlažnej vody, položíme na utierku a naplníme zeleninou a tempehom. Zmes pokvapkáme sójovou omáčkou a zaviažeme do kapsičky. Tie potom poukladáme na olejom potretý plech alebo použite papier na pečenie, nech sa kapsičky nepotrhajú. Dáme ich taktiež zapiecť do rúry. Dávajte pozor, aby sa vám nespálili, pretože budú hotové do niekoľkých minút. Kto chce, môže si ešte ku kapsičke a krúpom uvariť alebo upiecť zemiaky. 






Komentáre

Obľúbené príspevky