Tofu marinované v medveďom cesnaku s quinoou a karí zeleninovou omáčkou
Tak keď je tá medvedia sezóna, aj
ja pridávam jednu inšpiráciu na možno trošku netradičnejšiu kombináciu chutí. V hlavnej
úlohe: medvedí cesnak & quinoa & karí.
Potrebujeme:
biele tofu, medvedí cesnak,
himalájska soľ, olivový olej, farebná quinoa, hrach, mrkva, petržlen, karí,
kurkuma, čierne korenie, rastlinná smotana
Postup:
Z hrste listov medvedieho
cesnaku spravíme pesto, spolu s olivovým olejom a soľou ho poriadne
vymixujeme. V tomto peste namarinujeme nakrájané kúsky tofu. Necháme ich v ňom
ležať minimálne hodinu. Medzitým si dáme variť zeleninový vývar, v ktorom uvaríme
quinou. Ja ho robím tak, že do cca litra studenej vody vložím dve pokrájané mrkvy,
2 petržleny, 2 cibule aj spolu so šupkou, 2 cesnaky, kúsok zelera, celé čierne
korenie a ak je sezóna, pokojne môžete pridať aj inú zeleninu. Tento vývar
varíme asi polhodinu a uvaríme v ňom prepláchnutú quinou, podobne ako
ryžu. Tú potom zmiešame s duseným hráškom a mrkvou. Karí omáčku si
spravíme z mrkvy, petržlenu a korenín. Na olej dáme pokrájanú mrkvu a petržlen.
Tie chvíľu opekáme a pridáme karí, kurkumu a čierne korenie.
Zamiešame a podlejeme vodou. Keď je zelenina uvarená, rozmixujeme ju na
hladkú omáčku. Ak máte radi krémovejšiu omáčku môžete k nej pridať smotanu.
Dosolíme podľa chuti. Tofu obalené v cesnakovom peste opečieme na oleji a môžeme
servírovať na tanier.
Komentáre
Zverejnenie komentára