Cestoviny s chrumkavou pšenicou
Pšenica je výborná a zdravá obilnina. Ja som ju objavila pred
niekoľkými rokmi, keď ma môj manžel zasväcoval do čara bezmäsitých pochúťok. Nikdy
by som nepovedala, že také niečo sa dá jesť a že to ešte aj tak výborne chutí.

Potrebujeme:
balík cestovín, hrnček pšenice, 1 cibuľa, 1 cesnak, olej, soľ, čierne korenie, mletá červená paprika.

Potrebujeme:
balík cestovín, hrnček pšenice, 1 cibuľa, 1 cesnak, olej, soľ, čierne korenie, mletá červená paprika.
Postup:
Pšenicu si prepláchneme vo vode. Ja ju ešte zvyčajne nechám
v tej vode odstáť niekoľko hodín, aby sa rýchlejšie uvarila. Na panvici si
rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme dozlatista.
Potom pridáme cesnak, čierne korenie a mletú papriku. Chvíľku restujeme, vysypeme pšenicu a zalejeme vodou
(cca 0,5l). Posolíme a varíme domäkka. Pšenica nebude úplne mäkká ako
napríklad fazuľa, ale bude taká príjemne chrumkavá. Keď nadobudne tento stav, omáčku zahustíme škrobom alebo posypeme trochou múky a môžeme servírovať.
Komentáre
Zverejnenie komentára