Minulý rok sme sa
dočkali prvej fazule z našej záhradky. Nebolo jej síce veľa a vylupovanie
tiež nebola až taká sranda, ale výsledná chuť stála za to.
Na 1,5 litrový hrniec potrebujeme:
1 hrnček fazule,
1 menšiu cibuľu, 1 mrkvu, 1 petržlen, malú lyžičku olivového
oleja, bobkový list, petržlenovú vňať, čierne korenie, soľ
Postup:
Fazuľu vysypeme do hrnca a zalejeme cca litrom vody. Necháme ju namočenú najlepšie celú noc. Na druhý deň vodu, v ktorej sa fazuľa močila vylejeme a zalejeme čerstvou vodou. Dáme variť spolu s bobkovým listom, celou cibuľou trochou čierneho korenia a soli. Keď fazuľa zmäkla (ale nie úplne), pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu a petržlen. Varíme domäkka. Na záver
dosolíme podľa chuti a pridáme trochu olivového oleja. Polievku
odstavíme a dochutíme hrsťou čerstvej petržlenovej a cibuľkovej vňati.
Ja som polievku podávala s domácimi
rezancami, ale nemusia byť domáce,
pokojne si môžete uvariť aj kúpené alebo jesť polievku bez nich. Ak máte chuť urobiť si vlastné domáce rezance, nech sa páči, takto som ich robila ja:
 |
Cesto si vymiesime z vajíčka, vody, štipky soli a hrubej múky. |
 |
Vypracované cesto položíme na dosku. |
 |
Vyvaľkáme ho |
 |
na hrúbku niekoľkých milimetrov, |
 |
narežeme na pásiky |
 |
a krájame na tenké rezance. |
 |
Poukladáme na dosku |
 |
a necháme sušiť. |
 |
rezance počas varenia |
 |
uvarené rezance |
Komentáre
Zverejnenie komentára