Fazuľová polievka s domácimi rezancami

Minulý rok sme sa dočkali prvej fazule z našej záhradky. Nebolo jej síce veľa a vylupovanie tiež nebola až taká sranda, ale výsledná chuť stála za to.



Na 1,5 litrový hrniec potrebujeme:
1 hrnček fazule, 1 menšiu cibuľu, 1 mrkvu, 1 petržlen, malú lyžičku olivového oleja, bobkový list, petržlenovú vňať, čierne korenie, soľ

Postup:
Fazuľu vysypeme do hrnca a zalejeme cca litrom vody. Necháme ju namočenú najlepšie celú noc. Na druhý deň vodu, v ktorej sa fazuľa močila vylejeme a zalejeme čerstvou vodou. Dáme variť spolu s bobkovým listom, celou cibuľou trochou čierneho korenia a soli. Keď fazuľa zmäkla (ale nie úplne), pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu a petržlen. Varíme domäkka. Na záver dosolíme podľa chuti a pridáme trochu olivového oleja. Polievku odstavíme a dochutíme hrsťou čerstvej petržlenovej a cibuľkovej vňati. 
Ja som polievku podávala s domácimi rezancami, ale nemusia byť domáce, pokojne si môžete uvariť aj kúpené alebo jesť polievku bez nich. Ak máte chuť urobiť si vlastné domáce rezance, nech sa páči, takto som ich robila ja:
Cesto si vymiesime z vajíčka, vody, štipky soli a hrubej múky.

Vypracované cesto položíme na dosku.

Vyvaľkáme ho

na hrúbku niekoľkých milimetrov,

narežeme na pásiky

a krájame na tenké rezance. 

Poukladáme na dosku

a necháme sušiť.

rezance počas varenia

uvarené rezance

Komentáre

Obľúbené príspevky