Tofu, kapusta a domáca knedľa

Tofu, knedlo, zelo je v našej kuchyni často varená dobrota. Keď máte kvalitnú sójovú omáčku a dobre sa vám podarí urobiť tofu (čo nie je žiadna veda), výborné, voňavé a tradičné jedlo máte za pár minút hotové.


Potrebujeme:
2 ks bieleho tofu, 2 strúčiky cesnaku, sójová omáčka, olej, hlávka kapusty, čierne korenie, rasca, múka, ½ kocky droždia, cukor, soľ

Postup:
Tofu si nakrájame na tenké plátky a dáme marinovať tak na hodinku do sójovej omáčky s pretlačenými cesnakmi. Sójovou omáčkou nešetrite, dodá bielemu tofu výbornú chuť. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu a kapustu. Nakrájanú kapustu dáme do hrnca na opraženú cibuľu, posolíme, prihodíme štipku rasce a zalejeme trochou vody. Dusíme dovtedy, kým nie je kapusta mäkká. Pomedzi to si zamiesime cesto na knedle. Keď je vykysnuté, vyformujeme knedle a dáme ich pariť do hrnca. Tofu vyberieme zo sójovej omáčky a prudko osmažíme z každej strany na panvici s rozpáleným olejom. Keď kúsky tofu nadobudnú peknú farbu, vylejeme na ne zvyšok sójovej omáčky a cesnakov, ktoré nám ostali z marinovania. Dochutíme čiernym korením, prilejeme vodu a zahustíme zemiakovým škrobom, aby vznikla tmavá, hustá a priehľadná omáčka. Necháme prevrieť a môžeme konzumovať.


Komentáre

Obľúbené príspevky