Tofu, kapusta a domáca knedľa
Tofu, knedlo, zelo je v našej kuchyni často varená
dobrota. Keď máte kvalitnú sójovú omáčku a dobre sa vám podarí urobiť tofu (čo nie
je žiadna veda), výborné, voňavé a tradičné jedlo máte za pár minút hotové.
2 ks bieleho tofu, 2 strúčiky cesnaku, sójová omáčka, olej, hlávka kapusty,
čierne korenie, rasca, múka, ½ kocky droždia, cukor, soľ
Postup:
Tofu si nakrájame na tenké plátky a dáme marinovať tak
na hodinku do sójovej omáčky s pretlačenými cesnakmi. Sójovou omáčkou
nešetrite, dodá bielemu tofu výbornú chuť. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu
a kapustu. Nakrájanú kapustu dáme do hrnca na opraženú cibuľu, posolíme,
prihodíme štipku rasce a zalejeme trochou vody. Dusíme dovtedy, kým nie je
kapusta mäkká. Pomedzi to si zamiesime cesto na knedle. Keď je vykysnuté,
vyformujeme knedle a dáme ich pariť do hrnca. Tofu vyberieme zo sójovej
omáčky a prudko osmažíme z každej strany na panvici s rozpáleným
olejom. Keď kúsky tofu nadobudnú peknú farbu, vylejeme na ne zvyšok sójovej
omáčky a cesnakov, ktoré nám ostali z marinovania. Dochutíme čiernym
korením, prilejeme vodu a zahustíme zemiakovým škrobom, aby vznikla tmavá,
hustá a priehľadná omáčka. Necháme prevrieť a môžeme konzumovať.
Komentáre
Zverejnenie komentára